Recepty
Karamelovo-skořicový dort
Potřebujete:
na první vrstvu:
400 g jáhel
3 žloutky
3 bílky
1 balíček skořicového cukru
2 lžičky skořice
na druhou vrstvu:
200 g Šmakoun Švestka & skořice
250 g tvarohu ve vaničce
150 g bílého jogurtu
1 žloutek
4 lžíce mléka
na ozdobu:
ořechy, med a čokoládu
Postup:
Jáhly spařte třikrát po sobě horkou vodou a uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a mezitím si najemno nastrouhejte Šmakouna. Přidejte tvaroh, jogurt, mléko, žloutek a umixujte dohladka. Ze tří bílků vyšlehejte tuhý sníh a zbývající žloutky utřete s cukrem a skořicí do pěny. Do vychladlých jáhel zlehka zamíchejte žloutky s cukrem a poté sníh. Jáhly rozprostřete na dno dortové či zapékací formy, navrch nalijte tvaroh se Šmakounem a pečte 20 minut na 180 °C. Nakonec posypejte ořechy a čokoládou.
Příspěvky
Zdravá čokoládová pěna
19. 5. 2016
Bílek vyšleháme do sněhu.
Ve vodní lázni rozustíme čokoládu se lžící kokosového mléka
Kokosové mléko s tou vrchni tuhou částí vyšleháme také do pěny.
Banán rozmačkáme a rozmícháme s vajíčkem. Rozmixujeme ponorným mixérem.
Pak smícháme sníh, kokosovou pěnu, rozpuštěnou čokoládu a rozmixovaný banán.
Nalejeme do skleniček a necháme v chladu ztuhnout.
Pěnu máme hotovou a můžeme mlsat! :)